Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στο Διαδικτυακό Συνέδριο «PEACE IS GREEN-EVERY ACT MATTERS»

Στις 4-5 Ιουνίου 2021 τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετείχαν στο Διαδικτυακό Συνέδριο «PEACE IS GREEN-EVERY ACT MATTERS», που είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή εκδήλωση για το περιβάλλον.

Το συνέδριο http://actnow.org.in/peace-is-green-2021.html που διοργανώθηκε από τα Περιβαλλοντικά Δίκτυα Act Now και Environment Online στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συγκέντρωσε εκατοντάδες συμμετέχοντες από 100 χώρες, με σκοπό την παρουσίαση σχετικών δράσεων.

Μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ έκαναν δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου και δημιούργησαν βίντεο με όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν:

ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ – Όταν πρόκειται για την αποκατάσταση του φυσικού κόσμου, ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά!

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ ΦΩΤΙΑ – Μπορεί η αποκατάσταση των δασών να μειώσει την απειλή πυρκαγιών;

BLUE ECONOMY – Τα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματά μας είναι εξαιρετικά πολύτιμα για βιώσιμη ζωή στη γη.

ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ – Υγιείς λίμνες και ποτάμια κάνουν μια υγιή ζωή στον πλανήτη!

ΟΙ ΦΑΡΜΕΣ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ – Ωστόσο, η υπερβολική χρήση τους αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την άγρια πανίδα από την κλιματική αλλαγή.

ΟΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ – Δράστε τώρα για να αποτρέψετε, να σταματήσετε και να αντιστρέψετε την υποβάθμιση των βοσκοτόπων και των υγροβιοτόπων.

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΗΜΟΙ – Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Αλλά μπορούμε να πρασινίσουμε τις πόλεις μας.

ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – Μια παγκόσμια ανησυχία που δεν μπορεί να αγνοηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου