Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η κάθοδος των Βαλκάνιων τουριστών: Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα

Πολύ αυξημένη το σαββατοκύριακο η κίνηση στον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών και στο ρεύμα εισόδου και από το μεσημέρι της Κυριακή (16/6) αυξάνεται όλο και περισσότερο. 
Ένα μεγάλο πλήθος τουριστών κυρίως από τις βαλκανικές χώρες έρχονται στην Ελλάδα και κατευθύνονται προς τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Καβάλα και τη Θάσο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Η ουρά των οχημάτων, μεταξύ αυτών και τουριστικών λεωφορείων, είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα και όσο περνούν οι ώρες μεγαλώνει, ενώ η αναμονή για τον έλεγχο αγγίζει τη μία τη ώρα. 
Ο μεγαλύτερος αριθμός των τουριστών είναι από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, υπάρχουν όμως και Πολωνοί, Τσέχοι, Σλοβένοι. 

Η κίνηση θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και αύριο Δευτέρα (17/6) και η ίδια εικόνα θα επικρατεί όλτα τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. 

Με τα αυτοκίνητά τους ή με οργανωμένες εκδρομές και τουριστικά λεωφορεία, νέοι και μεγαλύτερες ηλικίας, ζευγάρια και οικογένειες έρχονται στη βόρεια Ελλάδα για να απολαύσουν ήλιο, θάλασσα, καλό φαγητό, διασκέδαση. Να ξεκουραστούν και να χαρούν το ελληνικό καλοκαίρι. 

Ανάλογη είναι η κίνηση  τις τελευταίες μέρες και στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, από όπου Τούρκοι τουρίστες εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος για να περάσουν στη βόρεια Ελλάδα τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου