Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Πιερία: Μειωμένη κατά 25%-30% η τουριστική κίνηση τον Ιούλιο – Κερδίζει τις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών

Με προβληματισμό διανύεται η τουριστική περίοδος, μετά τη Χαλκιδική, και στην Πιερία. Όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, «παρότι η περίοδος ξεκίνησε ελπιδοφόρα και ομαλά κι έτσι εξελίχτηκε μέχρι τα μέσα και έως τέλη Ιουνίου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις στις αφίξεις και στις πληρότητες και σίγουρα μέχρι στιγμής δεν είναι το αναμενόμενο. Σε σχέση με πέρσι η ‘φωτογραφία’ της στιγμής είναι με μικρότερες πληρότητες απ΄ ό,τι πέρσι. Υπάρχει μια διαφορά μεσοσταθμικά της τάξης του 25%-30%».

Εν αναμονή του 15αύγουστου
Ελπίδα για να ανατραπεί η εικόνα είναι η αναμονή για τον 15αύγουστο. «Σίγουρα όσο πηγαίνουμε προς τον 15αύγουστο είναι λογικό να αυξάνονται οι πληρότητες», σημειώνει ο κ. Τσιτλακίδης. Και διευκρινίζει «υπενθυμίζω ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι πληρότητες κυμαίνονται περίπου σε ποσοστά άνω του 90%. Οπότε πηγαίνοντας προς τον 15αύγουστο μπορεί ίσως για το τριήμερο ή το πενθήμερο του 15αύγουστου να είναι αυξημένα τα νούμερα, αλλά από κει και πέρα η υψηλή περίοδος είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Είναι οι 60 μέρες.Σε αυτές τις 60 μέρες φαίνεται ότι οι πληρότητες φέτος είναι κάτω από την περσινή περίοδο, που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της θερινής περιόδου». Οι τιμές όσον αφορά τη διαμονή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας υπογραμμίζει ότι «είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ξεκινάνε ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος, με την τοποθεσία, ξεκινάνε από 60-65 ευρώ το δίκλινο με πρωινό».

Κερδίζει στην εσωτερική αγορά
Όπως επισημαίνει ο κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης «οι ακτές της Πιερίας τα τελευταία χρόνια έχουν μια αυξημένη προτίμηση στην εσωτερική αγορά. Δηλαδή ο Έλληνας οικογενειάρχης πλέον παίρνει το αυτοκίνητό του κι έρχεται στην περιοχή μας. Δεν υπάρχουν έξοδα για ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Περνάει τις διακοπές του μ’ ένα προϋπολογισμένο συνολικό κοστολόγιο μετακίνησης, διαμονής, διατροφής, ψυχαγωγίας και επίσκεψης σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους. Η περιοχή μας συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Και φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε επισκέπτες όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τη Νότια και την Κεντρική Ελλάδα και από το λεκανοπέδιο. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Έλληνας με το αυτοκίνητό του και μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να φτάσει στην περιοχή μας. Έχουμε τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη. Έχει επίσης την επιλογή να κάνει στην περιοχή διάφορες τοπικές εκδρομές. Τα Μετέωρα απέχουν μόλις 90 λεπτά από την Κατερίνη, η Βεργίνα μισή ώρα με 50 λεπτά. Επίσης έχουμε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπως είναι η Κατερίνη, με την αγορά της, με το νοσοκομείο, με τα καταστήματα, με όλες δηλαδή τις υποδομές που στηρίζουν την τουριστική δραστηριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου