Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Αιγινιακός: 14 χρόνια χωρίς τον Γιάννη Παραλυκίδη

Του Γιώργου Καρανικόλα 
Σήμερα συμπληρώνονται 14 ολόκληρα χρόνια από την μεγάλη απώλεια του Γιάννη Παραλυκίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 χρόνων .
Ο επονομάζομενος "Τζαντάρης" προσέφερε ανεκτίμητες και πολύχρονες υπηρεσίες στον Αιγινιακό, περνώντας από διάφορα πόστα στο Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, Γενικός αρχηγός έως Πρόεδρος μέχρι λίγες μέρες πριν τον θάνατο του .
Αναμφίβολα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του, στην κοινωνία του Αιγινίου και φυσικά στην ομάδα μας, την μεγάλη του αγάπη .
Ενθυμούμαι με δέος και ανείπωτο ψυχικό πόνο τα τελευταία λόγια του προς τους παράγοντες μας στο Νοσοκομείο Κατερίνης με ψυθιριστή φωνή "Παιδιά τον Αιγινιακό ... μη αφήσετε" λόγια, που είναι βαθειά χαραγμένα στο μυαλό μας .
Τι  πρώτα απ' όλα να αναπολήσω απο το έργο του ; ...
Στο μόνο, που θα σταθώ είναι ότι  μεγάλωσε πολλές γενιές παραγόντων και ποδοσφαιριστών στον σύλλογο μας και ήταν πραγματικός δάσκαλος, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στους νεώτερους, που την σεβόμαστε και την διαφυλάττουμε ως ... "κόρη οθφαλμού" .
Ως ελάχιστος φόρος τιμής για την σπουδαία προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, το Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου ονομάστηκε σε Δημοτικό γήπεδο "Γιάννης Παραλυκίδης", με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού το 2011, που υλοποίησε αντίστοιχη πρόταση του Αιγινιακού .
Σήμερα το πρωί θυμηθήκαμε την θλιβερή  εκείνη ημέρα, όταν το ημερολόγιο έδειχνε 5 Ιουλίου του 2010 και επισκεφτηκαμε το νεκροταφείο Αιγινίου, ο υπογράφων και ο "Πατριάρχης" του Αιγινιώτικου Νίκος Μπογιατζής, προκειμένου ν' αναψουμε είναι κερί στη μνήμη του .
Γιάννη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ ! .
Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα 
Ο αείμνηστος Γιάννης Παραλυκίδης 
( όρθιος με τη μπάλλα ), πανυγηρίζει την παραμονή του Αιγινιακού στη Δ' εθνική κατηγορία στο νικηφόρο μπαράζ του Πολυκάστρου την περίοδο 1987-88, κόντρα στον Αχιλλέα Τριανδρίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου