Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Πιερία: Ένας «ναός» του ΠΑΟΚ δίπλα στο κύμα - Το πιο ασπρόμαυρο beach bar της Ελλάδας (φωτο)

 Έναν «ναό» του ΠΑΟΚ δίπλα στο κύμα δημιούργησε το 2008 ο Λάζος Ναβροζίδης, ο οποίος ξεκίνησε στον Κορινό Πιερίας τη λειτουργία του Astakos Beach Bar, του πιο ασπρόμαυρου beach bar σε όλη την Ελλάδα, ενώ 14 χρόνια μετά έχει καταφέρει να χτίσει μια πιστή πελατεία, την οποία αποτελούν όχι μόνο φανατικοί οπαδοί της ομάδας.

Ανάμεσα σε πιο «τυπικά» beach bar, σε ένα σημείο με μεγάλη ακτογραμμή στον Κορινό Πιερίας μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τις ασπρόμαυρες σημαίες από μακριά. Στην είσοδο όπου κι αν «πέσει» το μάτι θα εντοπίσει διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Εντυπωσιακή είναι η σημαία πάνω σε ένα δέντρο, με το σήμα του ΠΑΟΚ και Πόντιους χορευτές, η οποία γράφει: «Πόντιοι και ΠΑΟΚτσήδες εγενέθαμε εμείς»! Ακόμη και τα ποτήρια όπου σερβίρεται ο καφές αλλά και οι χαρτοπετσέτες που προσφέρονται μαζί με το φαγητό φέρουν το σήμα της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη.


«Αυτό που ξεχωρίζει το beach bar είναι φυσικά η ΠΑΟΚάρα μας και το ευχάριστο και γρήγορο σέρβις, σύμφωνα με τα όσα μας λέει και ο κόσμος. Στο beach bar έρχονται φίλαθλοι όλων των ομάδων, μπορούμε να κάνουμε πλάκα, να μιλήσουμε για ποδοσφαιρικά θέματα. Δεν υπάρχουν ταμπού», αναφέρει στην Karfitsa ο Ραφαήλ Ναβροζίδης, γιος του Λάζου Ναβροζίδη και φοιτητής Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη. Ο νεαρός με το που ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην απαιτητική σχολή της Ιατρικής πιάνει το δίσκο και ξεκινά δουλειά για την καλοκαιρινή σεζόν στο Astakos Beach Bar.

Ραφαήλ και Λάζος Ναβροζίδης

Τόσο ο Ραφαήλ, όσο και η Σοφία, η κόρη του Λάζου Ναβροζίδη, η οποία θέλει να ασχοληθεί με τον τομέα της αισθητικής στο μέλλον περνούν τα καλοκαίρια στο beach bar και έχουν μυηθεί στη λατρεία του ΠΑΟΚ εξ απαλών ονύχων. Πολλοί είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έρχονται στο beach bar για μια βουτιά δίπλα στις ασπρόμαυρες σημαίες, αλλά σύμφωνα με τον Ραφαήλ Ναβροζίδη αυτό που τους κάνει να επιλέγουν ξανά και ξανά την επιχείρηση είναι το οικείο περιβάλλον, η ποιότητα των προϊόντων και οι προσιτές τιμές.

Η Σοφία Ναβροζίδου με υπάλληλο του Astakos Beach Bar

«Ο κόσμος μπορεί να έρθει και να περάσει όμορφα εδώ χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει έναν μισθό. Βλέπουμε τους πελάτες όχι σαν πορτοφόλια, αλλά σαν ανθρώπους. Πολλοί ΠΑΟΚτσήδες έρχονται λόγω της ομάδας. Είναι σαν να λέμε πως η εξωτερική εμφάνιση σε τραβάει αλλά ο χαρακτήρας σε κρατάει. Θα έρθει δηλαδή κάποιος λόγω του ΠΑΟΚ αλλά θα μείνει για άλλους λόγους», σημειώνει ο νεαρός στην Karfitsa.

Ανάμεσα στους επισκέπτες του Astakos Beach Bar έχουν υπάρξει και παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Εργκύς Κάτσε. Το παρών έχει δώσει επίσης και ο προσφιλής οπαδός του ΠΑΟΚ, ο μικρός Γιαννάκης (Γιάννης Παπαστεφανάκης). Όσον αφορά τους τουρίστες από το εξωτερικό, οι Βαλκάνιοι και ειδικά οι Σέρβοι γνωρίζουν τον ΠΑΟΚ πριν επισκεφθούν το beach bar, σύμφωνα με τον Ραφαήλ Ναβροζίδη.

Φωτογραφία από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του beach bar

Όταν όμως δεν περιποιούνται τους πελάτες τους στον παραθαλάσσιο «ναό» του ΠΑΟΚ που έχουν δημιουργήσει, οι ιδιοκτήτες του ακολουθούν την ομάδα τους πιστά και τη στηρίζουν. Χαρακτηριστικά η οικογένεια βρέθηκε στον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Φρανκφούρτη, ενώ με τις κάρτες διαρκείας δε χάνουν ματς στον κυρίως «ναό» της ομάδας, στην Τούμπα.

karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου